Home » Over ons

Over ons

Ochtendactiviteit bij Maris in Heist op den Berg

Maris Natuursteen

Maris Natuursteen is een vooraanstaande speler in de wereld van natuursteen voor zowel particuliere als openbare werken. Onze privé-projecten bestaan uit onder meer de aanleg van opritten, paden en terrassen. Op vlak van openbare werken zijn wij actief in het aanleggen van bestrating, omgevingswerken en de inrichting van publieke pleinen en markten. Doorheen de jaren brachten wij tal van projecten tot een goed einde.

  • Bekijk zeker onze realisaties om een beeld te vormen van ons aanbod.

Belgisch familiebedrijf

Maris Natuursteen is gevestigd in Heist-op-den-Berg. Dankzij ons ruim aanbod, een aanzienlijke stock en de combinatie van verkoop en plaatsing, kan Maris zich profileren als een toonaangevende firma in de bestrating. Wij dragen kwaliteit hoog in het vaandel.

Door rechtstreekse import vanuit steengroeves uit Europa en Azië kunnen wij een groot assortiment in natuursteen aanbieden.  Natuursteen is tijdloos en nodigt uit tot combineren.  De grote diversiteit in kleuren en bewerkingen biedt de ontwerpers talloze creatieve mogelijkheden. 

Alle natuursteen die wij importeren, voldoet aan de strengste vooropgestelde eisen en normen volgens de CE normering en DOP verklaringen.

Ethische en eerlijke natuursteen.

Natuursteen uit een aantal Aziatische landen heeft een kwalijke reputatie als het over “ethische waarden” gaat.  Worden de regels en richtlijnen die door de diverse internationale instanties zijn opgelegd wel gerespecteerd? Om er zeker van te zijn dat particulieren, overheden, steden en gemeenten natuursteen kunnen aanschaffen die “ethisch verantwoord” is, hebben wij ervoor gekozen om een licentieovereenkomst te onderschrijven met Xertifix.

Met deze overeenkomst zijn wij zeker dat de regels en de richtlijnen die opgelegd worden door de United Nations, door de International Labour Organisation en door OESO (OECD) zullen gerespecteerd worden. De organisatie Xertifix pleit voor een norm voor wereldwijde handel in de natuursteenindustrie.  Het keurmerk van deze organisatie moet de eindgebruiker de zekerheid geven dat de geïmporteerde natuurstenen (zowel wat betreft groeves als productie-eenheden) voldoen aan erkende sociale en ecologische normen.  Er wordt met name voor gezorgd dat de stenen worden geproduceerd zonder uitbuitende kinderarbeid en gedwongen arbeid.

Plaatsing terras Chinese Graniet gevlamd en geborsteld 60x30 cm.Plaatsing herbruik kasseien in porfiersplit.