Over Maris

Maris Natuursteen is een Belgisch familiebedrijf met een rijke traditie. In 1985 start Jos Maris met de verkoop van kasseien in Itegem (deelgemeente van Heist-op-den-Berg). Zijn zoon Peter legt zich toe op de plaatsing van de kasseien. In 1995 slaan vader en zoon de handen in mekaar en werken verder onder de naam Jos Maris.

Het bedrijf maakt op zeer korte termijn een enorme groei door. De activiteiten breiden uit en het aantal werknemers stijgt voortdurend. Al snel wordt uitgekeken naar een nieuwe, grotere locatie. Die komt er in 1998 op het industriepark van Heist-op-den-Berg. Dit zorgt meteen voor de grote doorbraak. Het bedrijf Jos Maris begint met de import van diverse natuurstenen. De groei is opmerkelijk. Dankzij een uitgebreid aanbod en een groot team van eigen plaatsers kan Maris zich toespitsen op openbare werken.

In 2003 worden de activiteiten ondergebracht in twee verschillende firma's; enerzijds Jos Maris en anderzijds Maris Natuursteen. Jos Maris is gespecialiserd in herbruik kasseisteen en plaatsing, Maris Natuursteen legt zich toe op nieuwe materialen. Maris behoort dankzij het aanbod, de kwaliteit en de combinatie van verkoop en plaatsing tot de absolute Belgische top.